A nyelvtanulás babonái

Elég volt abból, hogy néhány elterjedt tévhit miatt azok sem tanulnak meg idegen nyelven, akik könnyen megtehetnék. Gyakorló nyelvtanárok vagyunk, azért írjuk ezt a blogot, hogy te megtanulj. Meg ezer apró cikk, amivel egyszerűbb a nyelvtanulás. Kapcsolat: lingwingblogKUKACgmail.com

Nyelv és Tudomány

Nincs megjeleníthető elem

Revizor - a kritikai portál

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akcentusok (1) albán (1) állásinterjú (3) álláskeresés (6) amerikai angol (4) ámítás (2) angol (185) baszk (1) bbc learning english (13) beszéd (1) brazil portugál (1) business english (4) chat (4) cikk (1) cseh (2) cuki (2) cv (2) dalszöveg (3) dán (3) egynyelvű szótár (1) érdekesség (11) érdekes adatok (4) eszperantó (1) észt (1) film (5) filozófia (1) finn (3) foci (1) fordítás (1) fordítógépek (1) francia (15) görög (4) haladó (121) hallásértés (86) hamis barátok (7) hangoskönyv (7) héber (1) helyesírás (9) hibák (2) hírek (15) holland (23) húsvét (1) idioms (2) időhiány (1) igeidők (2) ingyenes (2) ír (2) írás (2) irodalom (7) izlandi (2) japán (4) játék (47) karácsony (3) katalán (1) kezdő (88) kiejtés (17) kifejezések (1) kínai (3) kismamák (1) kis nyelvek (18) költészet (1) könyv (10) középhaladó (130) központozás (2) kvíz (3) lengyel (2) linkek (1) menő (1) mese (2) mikulás (1) mindennapi betevő (10) mindennapi élet (8) minden nyelv (17) motivációs levél (1) német (17) norvég (4) nyaralás (1) nyelviskola (3) nyelvtan (19) nyelvtanár (4) nyelvvizsga (2) olasz (10) olvasásértés (64) online nyelvtanulás (1) orosz (9) orosz nyelv (1) podcast (6) portugál (7) program (5) rajzfilm (4) regiszter (1) reklám (1) részlegesen hamis barátok (2) román (3) shakespeare (3) sorozat (2) spanyol (13) sport (1) svéd (5) számok (1) szerb (1) szleng (2) szókincs (5) szókincsfejlesztés (111) szótanulás (2) szótárak (15) szótárazás (16) tanár nélkül (1) ted (4) tévhitek (34) tippek (40) török (2) történelem (1) ukrán (1) unaloműző (71) usa (1) utazás (5) versek (2) vicces (80) videó (75) zene (16) Címkefelhő

Hogyan tanulj angolul a Facebookon? + 6 oldal, amit most rögtön lájkolj be - vendégposzt

2012.10.19. 08:00 - lingwing

Címkék: angol tippek vendégposzt Facebook

Facebook guy.jpgNemrég érte el a Facebook az 1 milliárd felhasználót. Van, aki csak naponta egyszer néz rá a legfontosabb történésekre, és van aki egész napját Facebook-országban éli. Így van, ez már egy jó nagy ország.

A kérdés csak az, hogy Te, mint angol nyelvtanuló, hogyan használhatod fel ezt a rengeteg embert és céget a saját javadra? Hogyan tanulj angolul a Facebookon? Hát így:

Olvass ANGOLUL! Ha már úgyis a Facebookon lógsz, miért ne olvashatnál cégekkel kapcsolatos sztorikat és híreket angolul?! Lákold be a BBC-t vagy a CNN-t és azokat a céges oldalakat, amelyekről szívesen olvasol vagy akik számodra értékes információt adnak ki. Például, ha marketinges vagy, akkor marketinggel foglalkozó nemzetközi oldalakat lájkolj, ha anyuka vagy, akkor az anyasággal és gyerekekkel foglalkozó angol nyelvű oldalakat.

Majd.....

Chatelj Nagyon AKTÍVAN! A Facebook tuljadonképpen egy chat, ahol nem csak magyarul chatelhetsz/kommentelhetsz, de angolul is. Használd!

Most hogy belájkoltál néhány oldalt, kezdd el olvasni a bejegyzéseiket és MINDIG mond el a véleményedet a bejegyzés alatti hozzászólásokban. Majd kövesd a bejegyzést, mert valószínűleg sokan fognak válaszolni neked. Ha naponta elolvasol 1-2 cikket, ami érdekel és utána hozzá is szólsz a témához, azt fogod látni 2 hónapon belül, hogy szinte tökéletesen megérted az angol szöveget és könnyebben megy a beszélgetés.

Azt nem tudom megmondani, hogy a témádban melyik oldalt érdemes belájkolnod, mert nem tudom, mi érdekel (de írd be a hozzászólásokba a bejegyzés végén és segítek neked szuperjó facebook oldalakat találni!). De meg tudom mondani, hogy Magyarországon melyik az a 6 angol tanulással foglalkozó oldal, amelyet be kell lájkolnod, mert segíteni fog neked.

1. Lingwing. Hát, persze, hogy a Lingwing. Hiszen annyi hasznos információ és anyag található itt a blogon is. Hogyan készülj fel az állásinterjúra, hogyan fejleszd a szókincsedet és még rengeteg más. Ha a Lingwinget a Facebookon is lájkolod, mindig értesülni fogsz a legfrissebb posztokról és minden napra fog akadni valami vicces, szellemes vagy elgondolkoztató kép vagy videó.

2. VIP Angol Ingyenes Online Magazin. (A saját Facebook oldalam olyan tippekkel, amit máshol még nem hallottál biztosan). A VIP Angol Magazin néhány héttel ezelőtt indult, de máris találsz itt hasznos cikkeket, szókincsedet fejlesztő infografikákat és az angol nyelvtant magyarázó videókat. Például olyan témájú cikkeket, mint a: Hogyan tanulj angolul Skype-on vagy Hol töltsél le hangoskönyveket. Kicsit feltúrbózzuk az angol nyelvtanulást, az biztos.

3. Szórakoztató Angol. Benne van a nevében. SZÓRAKOZTATÓ. Itt is sok fényképet és viccet fogsz találni. Ahogy Gyöngyvér, az egyik angol tanárom mondaná: sok kicsi sokra megy. :) És ez így is van. Talán nem is gondolnád, de ezek az időrablónak tűnő képek sokszor többet érnek egy angol tankönyvnél.

4. 5 év 5 nyelv. Na ez egy érdekes hely! Bálint, az oldal gazdája kitalálta, hogy 5 év alatt 5 nyelvet fog megtanulni. Egész jól is halad, bár én letesztelném egy külsőssel a végén. :) Ami tetszik Bálint Facebook-oldalában és blogjában, hogy folyamatában meséli el, hogyan birkózik meg egy-egy nyelvi akadállyal. Egy egész kalandregény, érdemes követni.

A végére hagytam a 2 nagyot, mondhatnám a HATALMASAKAT a több, mint 10.000 Facebook rajongójukkal.

5. AngolNyelvTanítás.hu. Viccesek a posztjaik, hasznosak a blogbejegyzéseik. És még szótanuló kártyáik is vannak. Tudsz ennél jobbat?

6. 5 Perc Angol. Az 5 Perc Angol alapvetően egy magazin, amely segít izgalmassá tenni az angoltanulást. Olyan, mintha a Story-t olvasnád angolul és valaki megmondaná neked a szavak jelentését. Szótárazás nélkül.

Minden egyes Facebook-oldalon szórakoztató képeket fogsz találni, amik vagy megnevettetnek vagy nem. DE nem ezek miatt olyan jó ez a 6 oldal, hanem a LINK-ek miatt, mert azok vezet mindig a SZUPER HASZNOS INFORMÁCIÓHOZ. És ez az információ megváltoztathatja az életedet, mert MEGTANULSZ ANGOLUL.

Most szólj hozzá, ha még bírod lélekzettel! :)

 

A Szerzőről:

A nevem Koltai Anasztázia. A MyEnglishTeacher.eu alapítója vagyok és a V.I.P. Angol Tanárok közvetítője. Szeretek lógni a neten, bringázni és közben olyan számodra hasznos dolgokat megvalósítani, mint a VIP Angol Online Magazin, ahol ingyen tanulhatsz angolul, amikor csak kedved tartja. Szerintem soha ne tartsd magadban a gondolataidat és a kérdéseidet, írj nekem bátran az info@myenglishteacher.eu email címre és együtt kitaláljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lingwing.blog.hu/api/trackback/id/tr344855076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása